FAQ

Veelgestelde vragen
 • arrow_drop_down Moet ik een licentie kopen?

  Ja, via sales@complynow.eu kunt u uw Handboek aanvragen.

 • arrow_drop_down Waar vind ik de cliëntenonderzoek formulieren?

  Onder het tabblad hulpmiddelen vindt u de basisformulieren voor uw cliëntenonderzoek. Daarnaast vindt u de klantacceptatieformulieren voor het moment dat u een verscherpt onderzoek moet uitvoeren.

 • arrow_drop_down Ben ik verplicht een cliëntenonderzoek formulier in te vullen?

  Het cliëntenonderzoek is een verplichting vanuit de Wwft. De basis- en klantacceptatieformulieren zijn hulpmiddelen om aan deze verplichting te voldoen.

 • arrow_drop_down Moet ik het handboek personaliseren?

  De toezichthouder ziet graag een gepersonaliseerd handboek. Hierin geeft u onder andere aan hoe uw kantoor heet, hoeveel medewerkers er werken en wat voor dienstverlening u aanbiedt. Een verplicht onderdeel van het handboek is de kantoorspecifieke risicobeoordeling. Dit is een onderdeel wat u zelf kunt toevoegen aan het handboek, maar ComplyNow kan u ook helpen om de risico’s in kaart te brengen.

 • arrow_drop_down Moet ik bij personalisatie alle velden invullen?

  Het formulier is zo opgemaakt dat er een aantal verplichte velden zijn. Om het op te slaan, moeten deze velden ingevuld worden. Het kan zijn dat uw kantoor bijvoorbeeld geen (geschreven) visie en missie heeft. Hier kunt u gewoon “niet van toepassing” wegschrijven.

 • arrow_drop_down Wat wordt er bedoeld over het intern of extern invullen van de compliance en audit functies?

  U kunt ervoor kiezen om de compliance en audit functies uit te besteden en dit bijvoorbeeld aan ComplyNow en AuditNow over te laten. Maar u kunt dit ook zelf doen door intern iemand aan te wijzen.